AI, ChatGPT mm. i billedkunst og design

Et af gymnasieskolens helt store emner pt. er, hvordan vi forholder os til AI, ChatGPT osv. i undervisningen? I billedkunst og design kan vi sagtens arbejde sammen med de kunstige intelligenser i vores kunstneriske, æstetiske, kreative, innovative processer.

Og det er faktisk ret nemt at inddrage de kunstige intelligenser i undervisningen. Prøv fx at lege med denne side: https://openart.ai/discovery – hvor du kan lave alle mulige sjove værker ud fra forskellige søgeord. Eller lade eleverne lære om dekonstruktivisme og arkitektur ved at skrive netop disse ord i søgefeltet.

Under “Øvelser” i Materialebanken for billedkunst ligger der desuden to konkrete forslag til, hvordan du kan inddrage intelligenserne i hhv. et museumsbesøg og hjemme på klassen.