Kørners Kunstkonkurrence 2024

Temaet for Kørners Kunstkonkurrence 2024 er HÅRDT.

Igen i år har fagkonsulenten og Billedkunst-og Designlærerforeningen lavet et inspirations-pp til emnet HÅRDT – til deling med alle medlemmer. (NB: Af hensyn til copyrights, kan vi ikke dele pp’et offentligt, men man kan blive medlem her)

Overordnede rammer for Kørners Kunstkonkurrence 2024:

 • Temaet er “HÅRDT, og i Materialebanken kan medlemmer finde et udførligt inspirations-pp til temaet.
 • Både billedkunst-og designelever opfordres til at deltage. Konkurrencen er for alle elever, der har fagene billedkunst og/eller design/design & arkitektur i hele gymnasieskolen: stx, hf, vuc, htx, hhx. 
 • Deadline for indsendelse af værker: Fredag den 15.marts 2024 kl. 12.00 til konkurrence@kunstogdesign.nethvorefter værkerne bliver bedømt og offentliggørelse af vindere finder sted på BDfs hjemmeside umiddelbart herefter.
 • MEGET VIGTIG INFO ifht. indsendelse af værker:
  Følgende punkter skal overholdes for at sikre sig, at værkerne indgår i bedømmelsen:
  • Læreren samler alle oplysninger om alle elevers værker (fotos i så høj opløsning som muligt) i én samlet pdf med tydelig angivelse af følgende: a) Fuldt navn på eleven/eleverne, b) Titel på værket (eller “uden titel”), c) Materialer og størrelse (højde, bredde, dybde). Tip: pdfen kan evt. sendes med WeTransfer (se skabelon til indsendelse)
  • Hvis værket indgår som et af de udstillede værker, skal værket afleveres udstillingsklar.
  • Kriterier for bedømmelse: De indsendte værker skal tematisere ’HÅRDT’. Eleverne bedømmes på deres evne til at undersøge temaet ’HÅRDT’ på en original, virkningsfuld og interessant måde.
 • Fernisering og udstillingsperiode sker i år med vores nye samarbejdspartnere: ARKEN og Vendsyssel Kunstmuseum. Vi starter på ARKEN med fernisering og prisuddeling torsdag d. 2.maj 2024 kl. 16.00 og i løbet af sommeren flytter udstillingen til Vendsyssel Kunstmuseum med kursus, fernisering og prisuddeling tirsdag d. 10.september kl. 16.00.
 • Afhentning af værker:
  Vinderværker skal afhentes på Vendsyssel Kunstmuseum efter endt udstilling. Det er kunstnerne bag værkerne og/eller gymnasiet, der har ansvaret for at afhente værkerne og værkerne SKAL afhentes (man kan altså ikke bare lade dem blive på Vendsyssel Kunstmuseum). 
 • Dommerkomité:
  1. John Kørner, billedkunstner
  2. Gæstedommer (endnu ikke afsløret)
  3. Dorthe Juul Rugaard, Seniorkurator & Samlingschef, ARKEN Museum for Samtidskunst
  1. Sine Kildeberg, Museumsdirektør Vendsyssel Kunstmuseum
  2. Bonnie Bay Andersen, fagkonsulent i billedkunst, design og design & arkitektur
  3. Line Højgaard Porse, formand for Billedkunst-og Designlærerforeningen
  4. Stine Gørup, bestyrelsesmedlem i Billedkunst-og Designlærerforeningen

Download plakat

Skabelon til indsendelse af værker

Inspirations-pp til temaet HÅRDT