Kørners Kunstkonkurrence 2023

Temaet for Kørners Kunstkonkurrence 2023 er SKÆVT.

Igen i år har fagkonsulenten og Billedkunst-og Designlærerforeningen lavet et inspirations-pp til emnet SKÆVT – til deling med alle medlemmer. (NB: Af hensyn til copyrights, kan vi ikke dele pp’et offentligt, men man kan blive medlem her)

Overordnede rammer for Kørners Kunstkonkurrence 2023:

 • Temaet er “SKÆVT, og i Materialebanken kan medlemmer finde et udførligt inspirations-pp til temaet.

 • Både billedkunst-og designelever opfordres til at deltage. Konkurrencen er for alle elever, der har fagene billedkunst og/eller design/design & arkitektur i hele gymnasieskolen: stx, hf, vuc, htx, hhx.

 • Deadline for indsendelse af værker: Fredag den 10.marts 2023 kl. 16.00 til konkurrence@kunstogdesign.net, hvorefter værkerne bliver bedømt og offentliggørelse af vindere finder sted på BDfs hjemmeside umiddelbart herefter.

 • MEGET VIGTIG INFO ifht. indsendelse af værker:
  Følgende punkter skal overholdes for at sikre sig, at værkerne indgår i bedømmelsen:
  • Læreren samler alle oplysninger om alle elevers værker (fotos i så høj opløsning som muligt) i én samlet pdf med tydelig angivelse af følgende: a) Fuldt navn på eleven/eleverne, b) Titel på værket (eller “uden titel”), c) Materialer og størrelse (højde, bredde, dybde). Tip: pdfen kan evt. sendes med WeTransfer (se skabelon til indsendelse)
  • Hvis værket indgår som et af de udstillede værker, skal værket afleveres udstillingsklar.
  • Kriterier for bedømmelse: De indsendte værker skal tematisere ’Skævt’. Eleverne bedømmes på deres evne til at undersøge temaet ’Skævt’ på en original, virkningsfuld og interessant måde.

 • Fernisering og udstillingsperiode er igen i år fordoblet – men hvor vi plejer at starte i Vejle, starter vi i år på Kastrupgårdsamlingen med fernisering og kåring af vinder torsdag d. 27.april 2023 kl. 16.00. Herefter rykker udstillingen til Vejle Kunstmuseum med lærerkursus, fernisering – og afsløring af tema (og lærerkursus) år 2024 torsdag d. 31.august 2023 kl. 16.00.

 • Afhentning af værker:
  Vinderværker skal afhentes på Vejle Kunstmuseum efter endt udstilling (i perioden fra mandag d. 23.10-søndag d. 29.10).  Det er kunstnerne bag værkerne og/eller gymnasiet, der har ansvaret for at afhente værkerne og værkerne SKAL afhentes (man kan altså ikke bare lade dem blive på Vejle Kunstmuseum).

 • Dommerkomité:
  1. John Kørner, billedkunstner
  2. Gæstedommer (endnu ikke afsløret)
  3. Mette Sandhoff Mansa, museumsleder, Kastrupgårdsamlingen
  4. Trine Grøne, museumsinspektør, Vejle Kunstmuseum
  5. Bonnie Bay Andersen, fagkonsulent i billedkunst, design og design & arkitektur
  6. Line Højgaard Porse, formand for Billedkunst-og Designlærerforeningen
  7. Lise Yde, medlemskoordinator og bestyrelsesmedlem i Billedkunst-og Designlærerforeningen

Skabelon til indsendelse af værker

Inspirations-pp til temaet SKÆVT