Brug din faglige forening når du planlægger dit skoleår

Velkommen tilbage til et nyt skoleår. Mange af os er sikkert så småt igang med at planlægge året, og i den forbindelse vil vi her gøre opmærksom på nogle af de ting, du kan bruge din faglige forening til ifht. planlægningen:

Materialebanken: Materialebanken (roder – ja, vi ved det og vi arbejder på sagen) indeholder en masse lækre materialer, forløb/projekter, øvelser, eksamensspørgsmål/emner, opgaveformuleringer osv. indsendt og delt af fagkollegaer. Send endelig alt jeres guf til enten Ole eller Line fra bestyrelsen.

Der ligger også et undervisningsmateriale udviklet af Billedkunst-og Designlærerforeningen og støttet af UVM – kaldet BILLEDER UDEN FOR RAMMERNE. Heri finder man praksisnære beskrivelser af øvelser inden for tatovering, conturing, billboards, fotos og meget andet.

Materialet fra alle GF-kurser finder du også i Materialebanken – fx: Arkitekturfortællinger og Innovative og æstetiske processer.

Kurser: Allerede nu har vi lagt et overblik op over vores kurser, og de fleste kurser er også forhandlet på plads. På næste bestyrelsesmøde (til september) bliver kursusbeskrivelserne helt finpudset ifht. tid, sted og pris. Vær obs på at det første kursus, Lærerkursus & Kørners Kunstkonkurrence har deadline d. 6.august.

Museumslisten: Et godt tip til at planlægge et skoleår i fagene kan være at tage udgangspunkt i de udstillinger, der findes rundt om i landet (og som man som medlem kan gå på opdagelse i på forhånd – enten gratis eller til en reduceret pris).

For design & arkitektur er der en anbefalelsesværdig udstilling om Vandkunstens boligarkitektur på Utzon i Aalborg (udstillingen rykker senere til DAC) og til september åbner en stor Arne Jacobsen-udstilling på Trapholt i Kolding.

For billedkunst er der en fantastisk udstilling om Dyr i kunsten på Arken (et oplagt tema til årets første forløb, måske?). Også ARoS, Kunsten, Jorn viser interessante udstillinger – for ikke at nævne udstillingerne på landets flotte kunsthaller.

Facebook-siden: Foreningen har også sin egen Facebookside – Billedkunst- og Designlærerforeningen, og her deler vi alt fra inspiration til forløb/projekter over konkrete øvelser til jobopslag osv. Skulle Corona vende tilbage (gisp!) vil siden helt sikkert igen komme til at fungere som erfaringsudveksling ifht. den virtuelle undervisning i praksis-fag.

Og så er der sikkert også et hav af andre måder at bruge din faglige forening på. Uanset: Vi håber, at alle får noget ud af et eller andet i den faglige forening.

Næste bestyrelsesmøde ligger d. 3.-4-september – og skriv endelig til os, hvis der er noget, I savner, at vi gør/debatterer etc.

Vi ses derude!