Årets AT-emne Havet – i billedkunst og design

Det sidste emne for AT nogensinde er blevet frigivet, og både i billedkunst og design er der, så at sige, et hav af muligheder for at arbejde med emnet; Havet.

Nedenfor følger en oversigt over forslag til, hvordan man kunne indtænke Havet som vinkel i billedkunst og design. På Billedkunst-og Designlærerforeningens facebookside vil vi desuden gerne opfordre til en fælles idégenerering. Nedenfor følger hhv. en oversigt udviklet af fagkonsulenten suppleret af Billedkunst- og Designlærerforeningen samt en samlet oversigt med sag og forslag til materialer fra BDf. Vi modtager meget gerne andre forslag og idéer!

Malerier:

  • Marinemalerier, Turners havskildringer, Skagensmalerne m.fl.

Klimakunst: 

Tegnefilm:

Udstillinger:

Underwater Sculpture Park: British artist Jason deCaires Taylor creates an underwater sculpture of 48 life-size figures in the shallow waters of the Indonesian island Gili Meno.https://www.iol.co.za/travel/world/asia/the-underwater-sculpture-garden-in-indonesia-16456783

Byrum:

Vinkler:

Hi/bk: Everything Must Go, Jean-François Boclé – om den transatlantiske slavehandel. https://www.saatchigallery.com/artists/artpages/jean_francois_bocle_facture_saatchiinstallation_pangaea_ii.htm

Nat.vid: Andrea Galvani, Higgs Ocean

Bioart: What can art tell us about the mysteries of underwater life? Robertina Šebjanič explores the fascinating world of jellyfish, shrimps, fish and sea urchins. https://labiotech.eu/bioart/robertina-sebjanic-bioart-sound/

Symboler, myter og legender og visualiseringerne heraf: Prærafaelitiske havfruer, japanske stik, 

Feministisk vinkel: ideen om sammenhængen mellem det feminine og havet – havfruer, Lorelei mm… Disneys lille havfrue vs HC Andersens + flere skildringer – kvindlighed, det feminine, farlighed og hav…