“PAPiR” og Kørners Kunstkonkurrence 2019 – nu for både billedkunst-og designelever

I samarbejde med Kastrupgaardsamlingen, Vejle Kunstmuseum og Undervisningsministeriet inviterer Billedkunst-og Designlærerforeningen igen i år billedkunst- og/eller designelever, som går på et dansk eller grønlandsk gymnasium til at deltage i Kørners Kunstkonkurrence.

Informationer om konkurrencen:

 1. Temaet er “PAPiR”, og under Andet materiale på Materialebanken kan medlemmer finde et udførligt inspirations-ppt til temaet. (NB: Af hensyn til copyrights, kan vi ikke dele ppt’et offentligt, men man kan blive medlem her)
 2. I år kan både billedkunst-og designelever deltage
 3. Deadline for indsendelse af værker er d. 12.april 2019 til konkurrence@kunstogdesign.net, hvorefter værkerne bliver bedømt – og offentliggørelse af vindere finder sted på BDFs hjemmeside fredag d. 26.april
 4. NB: Værkerne skal indsendes som fotos af værkerne (evt. indeholdende titel på værket) indsat i én samlet pdf. Værkerne skal indsendes af underviseren
 5. Fernisering og udstillingsperiode er i år fordoblet; således der vil være fernisering både på Vejle Kunstmuseum (start maj) efterfulgt af udstilling hen over sommerperioden, hvorefter udstillingen rykker til Kastrupgaardsamlingen med fernisering – og afsløring af tema år 2020 – start august
 6. Kriterier for bedømmelse: De indsendte værker skal være af, med, på og om papir. Eleverne bedømmes på deres evne til at undersøge og udnytte papirets materiale og medie på en original, virkningsfuld og interessant måde
 7. Dommerkomité:
  1. John Kørner, billedkunstner
  2. Julie Nord, billedkunstner
  3. Marie Dufresne, direktør, Kunsthal 6100
  4. Mette Sandhoff Mansa, museumsleder, Kastrupgaardsamlingen
  5. Bonnie Bay Andersen, fagkonsulent i billedkunst, design og design & arkitektur
  6. Line Højgaard Porse, formand for Billedkunst-og Designlærerforeningen

Vi håber rigtig meget, at mange af jer vil indtænke Kørners Kunstkonkurrence i planlægningen af skoleårets forløb, deltage i konkurrencen – og dermed være med til at vise resten af Danmark alt det, vores fantastiske fag kan.

For nærmere info kontakt Line Højgaard Porse, der er foreningens kontaktperson på konkurrencen.