Mød Helene Thing – der skal undervise os på “Æstetik og Udtryk” til marts

Skal du også med på FIP/GFk-kurset “Æstetik og Udtryk” til marts? Så kommer du til at møde Helene Thing, som skal undervise os.

Helene Thing er uddannet designer og keramiker fra Designskolen i Kolding – og skriver følgende om sig selv:

“I min undervisning er jeg optaget af at formidle teknikkerne og arbejdet med keramik så enkelt og ligetil som muligt, så folk hurtigt får lært de grundlæggende principper og selvstændigt kan designe og udvikle derfra, samt få en forståelse for formens og overfladens betydning og samspil.

Den forståelse for et materiale og et felt kan man bruge på mange områder både i arbejdslivet og i privatlivet.

Jeg har stor fokus på at undervise lærere og pædagoger i håndteringen af keramikprocessen. Herunder enkle arbejdsgange, glasering og brændinger.

Jeg underviser på højskoler, på workshops på fx Clay, i børnehaver og på biblioteker, på aftenkurser og i kommunale sammenhænge, hvor jeg har været med til at skabe diverse samskabelsesværker i samarbejde med kommunens borgere.

I forhold til mine egne frembringelser er jeg stærkt optaget af formsprog og overflade som er styrende for tingenes udtryk og jeg arbejder med mange forskellige fremstillingsteknikker som hver har deres særlige udtryk og særegenskaber.

Jeg laver udsmykninger til vægge og belægninger, indendørs og udendørs, brugsgenstande som kopper, tallerkener, vaser og urtepotter hvor jeg er meget optaget af samspillet med planterne.

Jeg sælger pt. hovedsagligt mine ting i NR4 i Jægergårdsgade i Aarhus og på markeder rundt omkring i landet.”