Museumsanbefalinger

I samarbejde med vores partnere på Museumslisten har vi udfærdiget en liste over div. museumsanbefalinger.

Museum for Religiøs Kunst: Museet for Religiøs Kunst i Lemvig præsenterer i efteråret en soloudstilling med den danske samtidskunstner Jens Haaning. Haaning har arbejdet med national identitet over en længere årrække, både i en dansk og en international sammenhæng. Hans værker kredser ofte om politiske og sociale samfundsmekanismer gennem en provokerende, men også humoristisk tilgang.

Kunsten: Fra d. 7 september kan du lade dig overgive af tusmørket på Kunsten i Aalborg og timerne i mellem dag og nat. I udstillingen Twilight Zone vil du opleve bl.a. værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige bl.a. Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar og Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt to Raise Hell.

Museum Frello: Fra d. 27. september kan Lærke Posselts portrætserie Q* a queer project opleves i udstillingssalen ved Museum Frello i Varde. De klassiske portrætter i serien afsøger grænserne for vores kønsopfattelse og udfordrer vores syn på kønnet som fundamentalt og afgørende for vores forståelse af hinanden som menneske. Posselts stærke fortælling om det flydende køn vil blive suppleret af Ingolf Steffensens jernskulpturer.

Trapholt: Test dine sanser, smag en farve, stik hovedet i skyen, besøg en kunstig skov og læg dig på en talende tunge. Trapholts store særudstilling SENSE ME udforsker sansernes betydning for vores oplevelse af os selv og andre. Udstillingen sætter hele kroppen i spil i store kunst- og designinstallationer af blandt andre Olafur Eliasson, Jeppe Hein, Anne Patterson, Margrethe Odgaard og Peter de Cupere.

Johannes Larsens Museum: Udstillingen FUGL 2019 tager pulsen på dansk fuglekunst anno 2019 og præsenterer omkring 175 spændende værker af 75 forskellige kunstnere, i forskellige kunstarter og materialer, men med det til fælles, at alle værker har fuglen som motiv. Udgangspunktet var et open call og museet i Kerteminde modtog ikke færre end 1.176 forslag til udstillingen!

Sorø Kunstmuseum: Sproghospitalet er en sprogligt funderet udstilling, der med udgangspunkt i digter Morten Søndergaards Ordapotek behandler forholdet mellem poesi, kunst og sygdom. Kunst og poesi kan etablere et alternativt rum for diskussioner om vores sundhed. Udstillingen indrettes som et hospital, hvor sproget undersøges og dissekeres.

Louisiana: Lauren Greenfield har med ‘Generation Wealth’ skabt et enestående dokument over de seneste årtiers vilde forbrugsræs i en verden, der er stadig mere besat af drømmen om at se både godt og rig ud. Der er fokus på fotografiet og hvordan velstand iscenesættes af identitet. Der er udviklet undervisningsmateriale til udstillingen.

Gl. Holtegaard: Gl. Holtegaard kaster med udstillingen CIRKUS nyt lys over udvalgte tematikker omkring cirkusmotivet i kunsten helt tilbage fra 1890’erne og frem til i dag. Udstillingen er en stor gruppeudstilling, der præsenterer værker af nulevende såvel som ældre kunstnere fra ind- og udland. Udstillingen løber indtil 5. januar 2020.

DAC: Tag med de verdenskendte danske arkitekter BIG – Bjarke Ingels Group på en arkitekturrejse igennem tiden fra Big Bang til Singularity. Udstillingen BIG presents Formgivning – det danske ord for design – giver et indblik i, hvordan det, der endnu ikke har en form skabes som form til fremtiden.

Design Museum Danmark: Udstillingen Matters – rethinking materials viser fem unge nordiske designeres bud på, hvordan man kan nytænke brugen af materialer i designprocessen. Udstillingen vises i museets nye udendørs udstillingsmontre og her stilles der skarpt på, hvordan fremtidens designkoncepter og processer kan tænkes ind i en mere bæredygtig retning. Der er både tale om syntetiske og organiske materialer, som fx. ko-tarme og plastikaffald.

Fuglsang Kunstmuseum: Fra d. 20 september kaster Fuglsang Kunstmuseum et nyt blik på maleren Kristian Zahrtmann med udstillingen Queer, kunst og lidenskab. Zahrtmann er kendt for sine skildringer af italiensk folkeliv og billeder af den kongedatter Leonora Christina, men med malerier af handlekraftige historiske kvinder og erotiske mandlige modeller vendes de traditionelle opfattelser af bl.a. kønsroller og seksuel orientering på hovedet. Der er udviklet undervisningsmateriale til udstillingen.

Museum for papirkunst: Fra 4. oktober kan i opleve udstillingen Paper in Poetry, som udforsker kunst skabt i papir, i tankevækkende kombination med og gennem brug af bøger, forfatterskab, poesi og digital kunst, hvor bøger opleves på en helt ny og overraskende måde. I museets Papir-værksted kan man slippe sin indre papirkunstner løs og prøve kræfter med kunsthåndværk, gækkebreve, origami eller papirsilhuetter