Fra Trash til Treasure – forløb til lampedesign

Tusinde tak til Stine Gørup og Betina Vrist fra Svendborg Gymnasium & HF for deling af deres lampedesignsforløb “Fra Trash til Treasure” på Materialebanken.
I materialebanken findes både forløbsskitse, brief og bud på selvevaluering til eleverne.

Læs desuden et uddrag fra forløbsskitsen her:
“Forløbet har fokus på genstandsfeltet materielt design og eleverne har herunder arbejdet med lampedesign. Forløbet har indledningsvist arbejdet med researchmetoder, designprocessen og målgruppeundersøgelse som en overbygning på grundforløbet. Som optakt til elevgruppernes funktion, kommunikation, målgruppe, æstetik og bæredygtighed. Hertil har der været nedslag i designhistorien med afsæt i periodernes art nouveau, modernisme, pop art og postmodernisme samt samtidsdesign. De har analyseret professionelle lamper af blandt andet Piet Hein, Poul Henningsen, Verner Panton, Normann Copenhagen og John Procario.”