Kunst i teori og praksis: Ny undervisningsbog til billedkunst på vej

KUNST I TEORI OG PRAKSIS er en grundbog til billedkunst i de gymnasiale uddannelser, hvor den kan anvendes på både a-, b- og c-niveau. 

Bogen indeholder 8 aktuelle temakapitler, der giver en indføring i centrale dele af billedkunstfagets kunsthistoriske, analytiske og praktiske dimensioner. Til hvert kapitel er der teoretiske opgaver og praktiske øvelser, der kan anvendes direkte i undervisningen, og som træner elevernes faglige og metodiske kompetencer i billedkunst.

Kapitlerne i KUNST I TEORI OG PRAKSIS omhandler centrale temaer og ismer i kunsten fra klassisk kunst til den moderne kunst og frem til samtidskunstens nyeste tendenser bl.a. det skønne og grimhedens æstetik, kunst og identitet og grøn arkitektur. Bogen giver derfor eleverne mulighed for selv at analysere, sammenligne og diskutere kunstens udgangspunkt, hensigter og udtryk.

KUNST I TEORI OG PRAKSIS indeholder desuden kapitler, der formidlende introducerer til kunsthistoriens perioder og til samtidskunsten og dens teorier. Ligeledes er der er en oversigt over analysemetoderne i billedkunst og et visuelt leksikon over fagtermer i faget. Bogen sammenkobler derved det tematiske med det kunsthistoriske og det teoretiske i samtidskunsten, ligesom eleverne får overblik over analytiske metoder og fagtermer i faget. 

KUNST I TEORI OG PRAKSIS er med til at styrke billedkunst som et engagerende, kreativt, innovativt og dannende fag i de gymnasiale uddannelser.

Info om køb:

Kunst i teori og praksis af Jonas Wolter, 280 sider

Et eksemplar: 320 kr. eks. moms, 25 eksemplarer: 7500 kr. eks. moms.

Bogen udkommer primo oktober. Bogen kan forudbestilles ved at skrive til jw@rosborg-gym.dk

Læs mere om bogen på www.tidernesforlag.dk