Nyt fra fagkonsulenten
I torsdags udkom Børne-og Undervisningsministeriets anbefalinger til arbejdet med AI på de gymnasiale uddannelser. Anbefalingerne findes her: Generativ kunstig intelligens på gymnasiale uddannelser. I anbefalingerne findes der forskellige forslag til, hvordan man kan arbejde med AI i undervisningen i forskellige fag, og lektor ved DPU, Christian Dalsgaard, har desuden udviklet en model, der illustrerer, hvordan eleverne kan bruge AI læringshæmmende og læringsfremmende. Måske den kan være brugbar i undervisningen?
Som optakt til FIP 2025 udkommer desuden tre fagdidaktiske artikler rettet mod vores fag og klasserum, som udfolder muligheder og begrænsninger i inddragelsen af AI. Artiklerne bliver tilgængelige på EMU og Billedkunst-og Designlærerforeningens hjemmeside.
Og nu, hvor jeg har jeres opmærksomhed, vil jeg minde om, at der afholdes FIP/GFk 2025 d. 27.-28-februar i Middelfart. Temaet er faglig trivsel og fællesskaber, og ud over, at hjerneforsker Kjeld Fredens kommer forbi og holder et inspirationsoplæg om hjernen, kreativitet, fællesskaber og faglige trivsel i billedkunst og design/design & arkitektur, kan I også glæde jer til følgende workshops på FIP-delen (d. 27.2):
- Nationaldragten – fællesskabende eller ej?
- Kunstnerkoloniernes fællesskaber
- ERIK Arkitekter – fællesskaber i fremtidens bymidter
- Samarbejdscirklen – hvordan man arbejder med fællesskaber i undervisningen
- Humanoide robotter i billedkunst- og designundervisningen – nye interaktioner i menneske-maskine-relationer
- STEAM-undervisning på museer
I kan finde info og program for dagene her: 27. feb.-28. feb. 2025: FIP/GF-kursus “FÆLLESSKABER og faglig trivsel” – Billedkunst- og Designlærerforeningen, hvor I også kan tilmelde jer (eller følg dette link: mit.gl.org).