24. januar 2025: Holmegaard Værk – industrihistorie og mosetid
Holmegaard Værk er et unikt sted. Det er en visuel lækker fortælling om Holmegaard glas og også Kähler Keramik. Hele det gamle glasværk, der blev grundlagt i 1825, er historien om tidlig industrialisering. Det nuværende museum rummer designhistorie med ikoniske glasdesignere og keramikere, der formede Kähler. Designs der i dén grad har sat præg på danskernes hjem gennem flere generationer.
På kursusdagen tager vi udgangspunkt i Holmegaard Værk og dets placering ved Holmegaard mose, hvor tørvene fungerede som brændsel til glasproduktionen. På workshoppen indsamler vi planter fra mosen, som vi bruger til at lave egne gipsrelieffer. Inspirationen kommer fra naturen omkring os og den kunstneriske leder af på Kählers Værksted Hansen Reistrup. Workshoppen er tænkt som et ”lige til at bruge”-forløb i vores undervisningshverdag.
Formål og relevans ifht. bekendtgørelsen: Fokus er på kreativitet ved hjælp af visualiseringsopgaver, hvor naturens materialer bliver inddraget. Den lærestyrede opgave sætter konkrete krav til materialeforståelse samtidig med at sætte skub i elevernes skabende visualiseringsarbejde.
Målgruppe: Alle undervisere i billedkunst, design og design & arkitektur.
Tid og sted: fredag d. 24. januar 2025, kl. 9.00 – 15.00. Holmegaard Værk, Glasværksvej 55, Fensmark, Sjælland. Kørsel i bil er bedst. Det tager tid at komme dertil med offentlig transport.
Foreløbigt program for dagen :
Arrangør: Kurset afholdes af Trine Bie-Olsen.
Kontaktperson: Marie Hardgrib fra BDf, hardgrib@gmail.com
Pris: 1200 kr. for medlemmer/ 1600 kr. for ikke-medlemmer.
Tilmelding: Senest den 1. december 2024. Her
Tilmelding er bindende. Ved tilmelding siger du ja til, at vi opbevarer info om din mail, arbejdsplads og fag, således vi kan kontakte dig ifbm. kurset. Husk at skrive det fulde navn, fag og arbejdsplads samt skolens EAN-nr.